Italské olivové oleje
Země s největším množstvím olivových odrůd (přibližně 600) je po Španělsku druhý největší producent olivového oleje. Kvalitní italský olivový olej poznáme díky voňavým čerstvým tónem posekané trávy, aromatických bylinek a salátu či čekanky. Značné jsou i ovocné stopy zelených jablek, rajčat, citrusů a nezralých ořechů. Vše doplňuje kořenitý podtón, který se intenzitou liší na základě odrůdy oliv nebo terroir. Odborné italské ocenění, která sledujeme a vybíráme olivové oleje jsou Flos Olei, Sol d’Oro, Gambero Rosso, Monocultivar Expo, Leone d’Oro, Biol a Armonia.

Kvalitní jednodruhový italský olivový olej z oblasti Benevento. Jeden z nejlepších olivových mlýnů regionu Campania s dlouholetou tradicí od roku 1840 se zaměřením na...

Lehký olivový olej s krásnými ovocnými tóny. Bez hořkých stop výborně doplní každý salát, krevety či mozzarellu a jiné lehké sýry. Flos Olei Hall of Fame 100/100

Silný a intenzivní kvalitní italský olivový olej odrůdy coratina. Flos Olei 99/100. Sabino Leone patří mezi přední producenty, Don Gioacchino je momentálně druhý nejlepší olej...

Zajímavý blend od krále Campanie, svým plnochutným tělem nám přináší nezralé tóny zelených oliv.

Lehký italský olivový olej vhodný pro každodenní použití v kuchyni. Ideální olej na těstoviny, pizzu, lehké pečení na pánvi nebo na lehké saláty.

Kvalitní italský olivový olej z kategorie jemný/medium. Krásná souhra zelených nezralých oliv spolu s jemností a delikátní chutí. Flos Olei Hall of Fame 100/100