Na vaření
Každý kvalitní extra panenský olivový olej je vhodný na vaření i pečení. Jde o to, že tuto kategorii doporučujeme kvůli tomu, abychom našli kompromis mezi kvalitou a cenou. Všechny naše oleje na eshopu jsou vhodné i na pečení a vaření. Ideální olivový olej na vaření musí mít vysokou tepelnou odolnost, což znamená vhodné složení mastných kyselin, čili nejméně 70% kyseliny olejové, vysoký obsah polyfenolů a musí být filtrován. Při pečení s olivovým olejem dochází k transferu polyfenolů např. na zeleninu, kterou na něm pečeme. Ta je tím pádem zdravější než vařená nebo pařená. Polyfenoly a samotná kyselina olejová rovněž chrání tuto zeleninu (nebo maso) před přílišným spálením a tvorbě polycyklických aromatických uhlovodíků (PAH).
Perfektní španělský olivový olej na saláty, syrovou zeleninu a maso, ale také zdravé pečení a vaření. Jednoduše skvělý univerzální olej s chráněným označením původu.