Na vaření
Každý kvalitní extra panenský olivový olej je vhodný na vaření i pečení. Jde o to, že tuto kategorii doporučujeme kvůli tomu, abychom našli kompromis mezi kvalitou a cenou. Všechny naše oleje na eshopu jsou vhodné i na pečení a vaření. Ideální olivový olej na vaření musí mít vysokou tepelnou odolnost, což znamená vhodné složení mastných kyselin, čili nejméně 70% kyseliny olejové, vysoký obsah polyfenolů a musí být filtrován. Při pečení s olivovým olejem dochází k transferu polyfenolů např. na zeleninu, kterou na něm pečeme. Ta je tím pádem zdravější než vařená nebo pařená. Polyfenoly a samotná kyselina olejová rovněž chrání tuto zeleninu (nebo maso) před přílišným spálením a tvorbě polycyklických aromatických uhlovodíků (PAH).

Každodenní olivový balzám s rozvinutou květnatou vůní a jemně kořeněnou chutí. Perfektní olej i pro zdravé pečení a pro vaření.

Každodenní olivový balzám s rozvinutou květnatou vůní a jemně kořeněnou chutí. Perfektní olej i pro zdravé pečení a pro vaření.

Jemný olivový olej na vaření, na ochucení salátů, grilované a pečené zeleniny, na dresinky a také na rychlé pečení. Je ideální jako každodenní pomocník pro běžné používání.

Jemný olivový olej na vaření, na ochucení salátů, grilované a pečené zeleniny, na dresinky a také na rychlé pečení. Je ideální jako každodenní pomocník pro běžné používání.

Lehký italský olivový olej vhodný pro každodenní použití v kuchyni. Ideální olej na těstoviny, pizzu, lehké pečení na pánvi nebo na lehké saláty.

Krásná rozvinutá zralá chuť oliv. Tóny ovoce, květin a sušených fíků dělají z tohoto oleje plnochutnou delikatesu.

Krásná rozvinutá zralá chuť oliv. Tóny ovoce, květin a sušených fíků dělají z tohoto oleje plnochutnou delikatesu.

Krásná rozvinutá zralá chuť oliv. Tóny ovoce, květin a sušených fíků dělají z tohoto oleje plnochutnou delikatesu.